Rishi Sunak en Elon Musk organiseren gespreksevent na AI-top

8 maanden geleden gepubliceerd
  Midjourney

De Britse premier Rishi Sunak en Tesla en SpaceX baas Elon Musk zullen een ‘in gesprek’ evenement organiseren na de AI-top in het Verenigd Koninkrijk. Het account van Sunak’s X maakte maandag bekend dat hij donderdag “in gesprek” zal zijn met Musk. Hoewel het waarschijnlijk is dat Musk op de een of andere manier aanwezig zal zijn op de top, is het niet duidelijk of hij persoonlijk of virtueel zal deelnemen.

Waardevolle X

Op maandag kwamen er berichten naar buiten dat de waarde van X was gedaald tot $19 miljard (£15,6 miljard), volgens interne documenten van het bedrijf. Musk kocht de site - toen nog Twitter geheten - vorig jaar voor $44 miljard (£36,2 miljard).

Bezoek van Kamala Harris

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal ook de top bijwonen. Tijdens haar bezoek aan het Verenigd Koninkrijk zal ze het conflict tussen Israël en Hamas bespreken met Rishi Sunak. Verder zullen de twee ook “overleggen over de volgende stappen in onze steun voor Oekraïne”, volgens een functionaris van het Witte Huis.

Afwezigheid wereldleiders

Hoewel Harris aanwezig zal zijn op de AI-top, betekent dit dat president Joe Biden de reis niet zal maken. Downing Street heeft ontkend dat Sunak zich gepasseerd voelt door internationale collega’s, hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Canadese premier Justin Trudeau, de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zullen komen.

Belangrijke AI-top

Ondanks het feit dat er maandag geen bijgewerkte gastenlijst kon worden verstrekt door de Britse regering, beweerde een woordvoerder dat “we erop vertrouwen dat we de juiste groep van wereldexperts op het gebied van AI, toonaangevende bedrijven en inderdaad wereldleiders en vertegenwoordigers hebben samengebracht die dit cruciale onderwerp kunnen aanpakken”. Dit kwam nadat er berichten waren dat de uitnodiging aan China was opgewaardeerd om president Xi Jinping uit te nodigen. Downing Street benadrukte dat het een “aanzienlijke prestatie” is om de eerste AI-veiligheidstop van dit soort te organiseren.

Bezoek Harris

Nadat ze dinsdag in het Verenigd Koninkrijk is aangekomen, zullen Harris en haar echtgenoot naar Winfield House in Londen reizen. Ze zal een “groot beleidstoespraak” houden over de visie van de VS op AI bij de Amerikaanse ambassade op woensdag, voordat ze naar Downing Street gaat om Sunak te ontmoeten. Harris zal donderdag naar Milton Keynes reizen om de AI-top bij te wonen, die zal plaatsvinden op Bletchley Park - waar Britse codebrekers in het geheim werkten met behulp van vroege computertechnologie tijdens de Tweede Wereldoorlog.