Mogelijke nieuwe gezondheidsfuncties voor Apple Watch

7 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

Apple werkt mogelijk aan nieuwe gezondheidsfuncties voor de volgende Apple Watch, die in 2024 moet uitkomen. Volgens insiders zou de smartwatch in staat zijn om hypertensie en slaapapneu te detecteren.

Detecteren van hoge bloeddruk en slaapapneu

De komende smartwatch krijgt een nieuwe sensor die kan detecteren wanneer de bloeddruk van de gebruiker verhoogd is. Het systeem laat geen exacte metingen zien, maar merkt alleen op of de bloeddruk is verhoogd. In de toekomst zou er een vervolgversie kunnen komen die wel de exacte bloeddruk van gebruikers kan meten.

Deze nieuwe functie zou gepaard gaan met een soort digitaal dagboek, waarmee gebruikers kunnen noteren wat er gebeurde toen de hoge bloeddruk zich voordeed. Daarnaast zou de volgende Apple Watch een systeem moeten krijgen dat slaapapneu kan detecteren. De smartwatch zou de slaap- en ademhalingsgewoontes van de gebruiker in de gaten houden om te voorspellen of iemand die aandoening heeft. Een app kan de gebruiker vervolgens aanraden om naar een dokter te gaan.

Vernieuwd ontwerp en onbevestigde functies

Er wordt ook gesproken over een vernieuwd ontwerp voor de aankomende Apple Watch. Dit werd al eerder dit jaar door Bloomberg gemeld. Toen werd ook al gesproken over een bloeddruksensor, hoewel nog niet duidelijk was hoe deze zou gaan werken.

Deze nieuwe functies zijn nog niet officieel bevestigd door Apple. Normaal gesproken presenteert het bedrijf zijn nieuwe Apple Watches in september, samen met nieuwe iPhones.

Een uitgebreider onderzoek over de mogelijke gezondheidsfuncties waar Apple aan werkt, is ook door Bloomberg gepubliceerd. Hierin werd ook gesproken over een functie om de bloedsuikerspiegel van de gebruiker te meten. Deze functie is echter nog steeds niet beschikbaar. Volgens het onderzoek zou Apple een geheim bedrijf hebben opgezet om te werken aan bloedsuikermetingen zonder naald. Deze ontwikkelingen zouden nu ondergebracht zijn bij Apples Exploratory Design Group, een onderdeel van zijn chipdivisie.