Nieuwe functie Tinder: vrienden en familie kunnen potentiële matches aanbevelen

9 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

Datingapp Tinder introduceert een nieuwe functie waarbij vrienden en familie van gebruikers potentiële matches kunnen aanbevelen. Deze functie, genaamd ‘Tinder Matchmaker’, stelt gebruikers in staat om anderen 24 uur lang toegang te geven tot hun account om likes te suggereren. Volgens Tinder maakt dit daten een “teamsport”, hoewel er zorgen zijn geuit over privacy.

Het is niet ongebruikelijk om veegbewegingen of potentiële matches met vrienden te bespreken of zelfs de telefoon aan iemand anders te geven om een tijdje voor je te vegen. De Matchmaker-functie stuurt profielen naar een door de gebruiker geselecteerde groep mensen, zodat ze door de profielen kunnen scrollen en hun mening kunnen geven. Deze groep kan geen potentiële matches liken of afwijzen, maar kan wel aanbevelingen doen.

De functie wordt eerst uitgerold in 15 landen, waaronder het VK, de VS en Australië, voordat deze over enkele maanden wereldwijd wordt gelanceerd.

Privacy zorgen

Datingexpert en matchmaker Sarah Louise Ryan heeft haar reserves over de nieuwe functie, omdat het profiel van één persoon digitaal kan worden gedeeld met andere mensen. De functie betekent dat maximaal 15 mensen een profiel kunnen bekijken zonder dat ze hoeven in te loggen op Tinder.

Ryan merkte op dat matchmaking voor vrienden en familie gebruikelijk is in veel gemeenschappen. Buitenstaanders kunnen mogelijk een objectievere kijk geven op potentiële matches, hoewel te veel meningen het oordeel kunnen vertroebelen.

Concurrentie

Datingapp Hinge introduceerde een soortgelijke functie in 2017, maar deze is inmiddels gesloten. Hinge is sinds 2019 volledig eigendom van Match Group, het moederbedrijf van Tinder. Concurrent Bumble heeft een functie waarbij individuele profielen kunnen worden gedeeld met vrienden buiten de app.