Belangrijke verschillen tussen 14-inch MacBook Pro M3-modellen

5 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

Apple heeft recentelijk nieuwe modellen van de 14-inch MacBook Pro uitgebracht. Dit zijn de M3 en de M3 Pro/Max varianten. Hoewel deze modellen veel overeenkomsten hebben, zoals het moderne design, de camera, speakers, toetsenbord, en draadloze verbindingen, zijn er ook enkele belangrijke verschillen.

Chipverschillen

Het meest opvallende verschil is de chip. De M3 Pro/Max heeft betere specificaties, vooral op het gebied van grafische prestaties. Daarnaast heeft de M3 Pro/Max meer CPU- en GPU-cores dan de standaard M3-chip. Echter, voor de meeste gebruikers zal de M3-versie voldoende zijn.

Geheugen en opslag

Bij de standaard M3 14-inch MacBook Pro is er keuze uit 8, 16 of 24GB RAM en 512GB, 1TB of 2TB opslag. De M3 Pro/Max-modellen bieden echter meer keuzemogelijkheden, tot wel 8TB aan opslag.

Poorten

De M3-versie heeft twee USB-C poorten, terwijl de M3 Pro/Max er drie heeft. Ook is er een verschil in specificaties. De M3 heeft Thunderbolt/USB 4-poorten, terwijl de M3 Pro/Max Thunderbolt 4-poorten heeft.

Aantal externe schermen

Met de M3-versie kan men gelijktijdig slechts één extern scherm aansluiten, de M3 Pro/Max-modellen hebben meer opties. De M3 Pro ondersteunt maximaal twee externe displays, terwijl dit bij de M3 Max zelfs vier is.

Batterijduur

De M3 heeft een langere batterijduur dan de M3 Pro/Max. Bij de M3 kan men tot 22 uur films kijken via de Apple TV-app, terwijl dit bij de M3 Pro/Max 18 uur is.

Kleur

De M3 is beschikbaar in zilver en spacegrijs, en bij de M3 Pro/Max kan men kiezen uit zilver en spacezwart.

Conclusie

De keuze voor een bepaald model hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeftes. De M3 is voordeliger en heeft een langere batterijduur, maar de M3 Pro/Max biedt meer opties qua geheugen, opslag, poorten, en aansluitmogelijkheden voor externe schermen.