Baidu introduceert Ernie 4.0, een nieuw AI-model dat concurreert met GPT-4

7 maanden geleden gepubliceerd
  By N509FZ, via Wikipedia

Het Chinese zoekmachine- en kunstmatige intelligentiebedrijf Baidu heeft dinsdag een nieuwe versie van zijn kunstmatige intelligentie model, Ernie 4.0, onthuld. Volgens Baidu’s CEO Robin Li kan dit model zich meten met modellen zoals GPT-4 in de VS.

Over Ernie 4.0

Tijdens de jaarlijkse Baidu World conferentie in Beijing demonstreerde Li Ernie 4.0. Hij beweerde dat het model begrip, redenering, geheugen en generatie heeft bereikt, aspecten die algoritmes gebruiken om nieuwe inhoud te creëren. Li zei dat Ernie 4.0 complexe vragen en instructies kon begrijpen en redenering en logica kon toepassen om antwoorden op vragen te genereren. Volgens Li is Ernie 4.0 “niet inferieur in enig aspect aan GPT-4”, en merkte op dat het nieuwste model aanzienlijk verbeterd was in vergelijking met het originele Ernie Bot-model.

Demonstratie van Ernie 4.0

In een live demonstratie liet Li Ernie 4.0 advertentiemateriaal genereren, waaronder reclameposters en een marketingvideo. Hij vroeg Ernie 4.0 ook om een martial arts roman te bedenken, compleet met personages met verschillende persoonlijkheden.

AI in China en toekomstplannen van Baidu

Baidu is een voorloper onder vele Chinese bedrijven die strijden om kunstmatige intelligentie modellen te ontwikkelen. De in Beijing gevestigde organisatie begon als een zoekmachinebedrijf en heeft de afgelopen tien jaar zwaar geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie technologie zoals autonoom rijden en generatieve AI om concurrerend te blijven.

Baidu introduceerde zijn Ernie Bot in maart. In augustus werd het model beschikbaar gemaakt voor het publiek. Ernie 4.0 is nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar sommige mensen zijn uitgenodigd om het te proberen.

Li zei dat Baidu van plan is kunstmatige intelligentie technologie te integreren in zijn zoekmachine, kaarten en cloud drive services, en zijn bedrijfsintelligentie aanbiedingen voor zakelijke klanten. Hij gaf geen tijdlijn voor deze implementatie.

Regulering van generatieve AI

China heeft onlangs geprobeerd de generatieve AI-industrie te reguleren, waarbij bedrijven verplicht zijn veiligheidsbeoordelingen uit te voeren en goedkeuringen te verkrijgen voordat ze hun producten openbaar lanceren. Bedrijven die dergelijke AI-diensten aanbieden, moeten ook voldoen aan overheidsverzoeken voor technologie en gegevens. De VS heeft dergelijke regelgeving momenteel niet.